phone 0343 41 58 26 phone info@mondzorgdoorn.nl

Composiet Treatments/Etsbrug

Composiet Treatments/Etsbrug

Een glasvezelverstekte composietbrug is een geavanceerde tandheelkundige restauratie die wordt gebruikt om ontbrekende tanden te vervangen. Deze brug combineert de voordelen van glasvezelversterking met de eigenschappen van composietmateriaal, wat resulteert in een duurzame en esthetisch aantrekkelijke oplossing. Hier zijn enkele kenmerken en voordelen:

Materiaal

Glasvezelverstekte composietbruggen bestaan uit meerdere lagen composietmateriaal, dat versterkt is met glasvezels. Dit maakt de brug zowel sterk als flexibel.

Esthetiek

Het composietmateriaal kan worden aangepast aan de natuurlijke kleur van je tanden, waardoor de brug naadloos in je glimlach past. Dit draagt bij aan een natuurlijke uitstraling.

Duurzaamheid

Door de glasvezelversterking is de brug bestand tegen de krachten van het kauwen en bijten. Hierdoor heeft het een langere levensduur en is het minder vatbaar voor breuken dan sommige andere materialen.

Minimale invasie

Het plaatsen van een glasvezelverstekte composietbrug kan vaak minder invasief zijn dan traditionele brugprocedures. Dit komt omdat er minder tandstructuur hoeft te worden verwijderd voor plaatsing.

Compatibiliteit

De brug kan worden gebruikt in verschillende delen van de mond en is geschikt voor zowel de voorste als de achterste tanden. Het is een veelzijdige optie voor het vervangen van ontbrekende tanden.

Onderhoud

Glasvezelverstekte composietbruggen vereisen geen speciaal onderhoud. Regelmatige tandheelkundige controles en een goede mondhygiëne zijn voldoende om de levensduur te verlengen.

Hoewel glasvezelverstekte composietbruggen veel voordelen hebben, is het belangrijk om te weten dat de juiste indicaties en evaluatie door een tandarts nodig zijn om te bepalen of deze brug geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Voor & na