phone 0343 41 58 26 phone info@mondzorgdoorn.nl

Intern Bleken

Intern Bleken

Intern bleken is een tandheelkundige procedure die wordt toegepast om de kleur van een verkleurde tand van binnenuit te verbeteren. Deze techniek wordt vaak gebruikt bij tanden die zijn verkleurd als gevolg van trauma, een wortelkanaalbehandeling of andere interne factoren. Intern bleken wordt meestal toegepast op tanden die van binnenuit zijn verkleurd, bijvoorbeeld door bloedingen na een verwonding, verkleuring na een wortelkanaalbehandeling, of door bepaalde medicatie.

Procedure

De tandarts begint de procedure door een opening te maken aan de achterkant van de tand, waardoor toegang wordt verkregen tot het binnenste van de tand, het tandmerg of de pulpa. Vervolgens wordt een bleekmiddel direct in de tand aangebracht.

Inwerktijd

Het bleekmiddel wordt meestal een paar dagen tot een week in de tand gelaten. Tijdens deze periode kan de patiënt soms een tijdelijke verandering in tandgevoeligheid ervaren.

Controleafspraken

De tandarts houdt de voortgang in de gaten en kan besluiten om de procedure te herhalen totdat de gewenste kleur is bereikt. Dit kan variëren afhankelijk van de oorspronkelijke verkleuring en de reactie van de tand op het bleekmiddel.

Afsluitende restauratie

Na het bereiken van de gewenste kleur kan de opening aan de achterkant van de tand worden afgesloten. In sommige gevallen kan een tandarts ook aanbevelen om een tandheelkundige restauratie zoals een kroon of facing te plaatsen om de esthetiek te verbeteren en de tand te beschermen.

Resultaten

Intern bleken kan indrukwekkende resultaten opleveren, maar het succes ervan kan variëren. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te weten dat niet alle verkleuringen volledig kunnen worden verwijderd.

Intern bleken is een geavanceerde tandheelkundige procedure die het best wordt uitgevoerd door een ervaren tandarts. Het is belangrijk om voorafgaand aan de behandeling een grondig gesprek te hebben om alle aspecten van de procedure en mogelijke resultaten te begrijpen.

Voor & na